Design

Justyna Kotwicka

Krokiety z ziemniaków
i twarogu
Składniki:

1 kg ziemniaków
400 g sera białego
2 duże cebule
1 jajko
6 łyżek kaszki mannej
1 pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
bułka tarta
Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować i zmielić. Dodać do nich zmielony twaróg i kaszę mannę.

Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na złoty kolor, dodać do ziemniaków i sera. Pietruszkę pokroić drobno i dodać do reszty, dołożyć jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.

Przyprawy można dodać również inne, takie jak majeranek, koperek, według własnego gustu.

Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z surówką lub ogórkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation