Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

FOOD

www.przepismamy.pl: Ciasta
Biszkopt czekoladowy z masą "Czekoladowiec"

Składniki:
4 jajka
1 szklanka mąki
2 łyżki kakao
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
3 łyżki oleju
Krem
3 szklanki mleka
2 budynie czekoladowe
1 kostka masła
1/2 szklanki cukru
1 czekolada
10 dkg biszkoptów
Śmietana
1/2 litra śmietany
5 łyżeczek żelatyny
3 łyżki cukru pudru
Poncz
1/4 szklanki wody
[dla dorosłych alkohol]
1 łyżka cytryny
1 łyżka cukru pudru

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia
dolewamy olej ciasto delikatnie mieszamy
wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 40 minut w 180 st
Krem
gotujemy 2 szklanki mleka w pozostałym mleku
mieszamy budynie dolewamy do gotującego się mleka mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty studzimy
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miski z wrzącą wodą
masło ucieramy z cukrem na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu
dolewamy płynną czekoladę ucieramy na puszysty krem
Śmietana
żelatynę zalewamy wrzacą wodą mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
do śmietany dodajemy cukier dolewamy płynną żelatynę mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy masą układamy nasączone biszkopty
nakładamy biszkopt polewamy tężejącą galaretką posypujemy startą czekoladą
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation