Kuchnia

Dania i potrawy

Sałatka turecka, przepis Sałatka turecka - Gotuj z pasją!

Składniki
1 szklanka kaszy kuskus
sól do smaku
4 łyżki wina
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1/2 pęczka mięty
1/2 pęczka natki pietruszki
6 dymek
2-3 małe papryczki pepperoni
2-3 pomidory
pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wsyp kaszkę do głębokiej miseczki, zalej szklanką gorącej wody, przykryj i poczekaj aż zmięknie i "dojdzie". Papryczki pepperoni przekrój wzdłuż, usuń pestki, drobno posiekaj. Pokrój drobno dymki, natkę pietruszki, miętę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Kuskus wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw winem, solą, pieprzem i papryką. Dodaj posiekane zioła, dymkę, papryczkę, pokrojone pomidory, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, schładzaj w lodówce ok. 30 min. Udekoruj ziołami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation