Kuchnia

słodkie

Przygotowanie ciasta:

1. Włóż drożdże (świeże lub w proszku), cukier, sól i mleko do miski. Dodaj wodę i dobrze wymieszać. Odstaw na dwie minuty.

2. Dodaj olej i ponownie zamieszaj.

3. Dodaj mąkę i wyrabiaj, aż wszystko dobrze się połączy ok 10 min.

4. Podziel ciasto na trzy kulki. Rozwałkuj każdą kulkę ciasta i umieścić na blaszce wysmarowanej masłem lub oliwą.

5. Zewnętrzną krawędź ciasta pokryj olejem. Umieść w ciepłym miejscu i pozostaw do wyrośnięcia na 1 do 1 1/2 godziny.

Przygotowanie sosu:

1. Na rozgrzana patelnie wylej olej. Kiedy się rozgrzeje wrzuć pokrojone w kostkę pomidory. Dodaj czosnek

2. Całość duś tak długo aż powstanie gęsty sos.

3. Pomidory przecedź przez sito tak aby pozostały na nim skórki pomidorów i pestki.

4. Do przetartych pomidorów dodaj świeże zioła i dopraw sola i pieprzem

Przygotowanie pizzy:

Sos rozłóż na wyrośniętym cieście i rozsmaruj dookoła krążka .Dodaj dodatki. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 C z funkcja grzania góra-dół (termoobieg 200 C) około 20 min lub do momentu kiedy brzegi ciasta będą złote.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation