Kuchnia

Przepisy

Ciast.Co
Składniki (forma 21 cm/29 cm - grubość kostki 2 cm):
2 szklanki kaszy jaglanej
4 i 1/4 szklanki wody
drobno posiekane suszone pomidory (ok. 10 sztuk)
suszone zioła: bazylia, oregano, rozmaryn
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Przed ugotowaniem kaszę należy przepłukać wrzątkiem.
Kaszę ugotować w 4 i 1/4 szklanki wody do miękkości.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (z termoobiegiem).
Wciąż gorącą kaszę doprawić solą i pieprzem, dodać przyprawy oraz posiekane suszone pomidory.
Wszystko wymieszać i przełożyć do prostokątnej formy
(na dnie formy położyłam papier do pieczenia, przycięty zgodnie z wymiarami).
Kaszę należy rozłożyć równomiernie i wyrównać wierzch.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20-25 minut.
Po wystudzeniu kaszę pokroić na kwadraty/prostokąty.
ciastco.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation