Kuchnia

gotowanie

Skład:

liście sałaty lodowej
1 pierś kurczaka
1 opakowanie panierki ,,Chrupiący Kurczak"
1 gruszka
cebula czerwona
garść pestek słonecznika
2 kromki chleba
oliwki
pomidory pokrojone w kostkę
świeży ogórek plastry
ok. 200 g sera gorgonzola/ dor blue/ rokpol
300 g jogurtu greckiego
8-9 listków świeżej mięty
sól i pieprz


A oto jak to zrobić:

1. Wszystkie składniki myjemy, kroimy i dowolnie układamy na płaskim talerzu.

2. Pestki słonecznika prażymy na patelni.

3. Pierś kurczaka kroimy w paski, obtaczamy w panierce rozdrobnionej z mlekiem (na opakowaniu dokładnie podana jest proporcja mleka) i smażymy na patelni.

4.Do wysokiego naczynia wlewamy jogurt grecki, liście mięty, kawałki sera gorgonzola i miksujemy blenderem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.

5. Kromkę chleba kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na rozgrzanej patelni z 1 łyżeczką oliwy. Do smaku dodaję krople Maggi. Możemy również posypać grzanki ulubioną przyprawą (oregano, sól czosnkowa, papryka czerwona).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation