Kuchnia

gotowanie

Anyżkowo: Sałatka z kurczakiem i czerwonymi pomarańczami Sałatka z kurczakiem
i czerwonymi pomarańczami



Składniki : ( na 2 porcje )

1 pojedynczy filet z kurczaka,
sól,
pieprz,
papryka słodka,
mix sałat,
2 małe pomarańcze czerwone,
orzechy pekan,
oliwa z oliwek - 2 łyżki,
sok z cytryny - 3 łyżki,

Przygotowanie :

Na suchej patelni upraż orzechy pekan. Posiekaj. Pomarańcze obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Mięso oczyść i natrzyj solą, pieprzem i papryką słodką. Usmaż z dwóch stron na patelni grillowej z olejem. Do kubeczka wlej oliwę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj składniki. Do miski wrzuć opłukaną sałatę. Wrzuć pokrojonego fileta i pomarańcze. Całość posyp orzechami i polej oliwą z sokiem z cytryny. Delikatnie połącz składniki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation