Kuchnia

Ryby

RYBA PIECZONA
Składniki:

• 50 dag filetów rybnych
• 10 dag pieczarek
• 1 cebula
• 1 łyżka oleju sojowego
• sól, pieprz
• 1 płaska łyżeczka mięty
• sok z 0.5 cytryny
• natka z pietruszki, szczypiorek
Sposób przyrządzenia:
Porcje ryby skropić sokiem z cytryny, ułożyć na rozłożonej folii posmarowanej olejem, ułożyć warstwę pokrajanych pieczarek, następnie cebuli, przesypując przyprawami. Zwinąć kilka razy dwa przeciwległe brzegi folii razem na wierzchu, założyć kilka razy oba końce, tak aby powstał pakunek w kształcie koperty, ułożyć na blasze do pieczenia z niewielką ilością wrzącej wody, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (220 C) i piec około 40 minut. Podawać posypane posiekaną zieleniną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation