Kuchnia

herbata

ICE TEA

SKŁADNIKI
2 szklanki wrzątku
2 szklanki zimnej wody (przegotowanej lub mineralnej)
2 torebki mocnej czarnej herbaty
cytryna
ok 4 - 5 łyżek cukru (w zależności od upodobań)
ok. garści listków mięty

PRZYGOTOWANIE
Do wrzątku włożyć herbatę oraz miętę oraz wsypać cukier i pozostawić na ok 5-6 minut aż herbata się dobrze zaparzy a mięta odda swój aromat. Herbatę i mięte wyjąć (ja jednak miętę zostawiam) dolać zimnej wody oraz sok z cytryny. Wstawić do lodówki aż odpowiednio się schłodzi. Na koniec dodać kostki lodu.

* zamiast wyciskać sok z cytryny, można ją pokroić na plasterki i tak włożyć do herbaty przed wstawieniem do lodówki. Aczkolwiek radzę obrać ją wtedy ze skórki - w skórce jest dużo goryczy która nie każdemu smakuje :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation