Święta i uroczystości

Wielkanocne potrawy

Jajka z musem łososiowym


Jajka z musem łososiowym to alternatywa dla tradycyjnych faszerowanych jajek. Nadzienie przygotuj z majonezu, łososia wędzonego i cytryny. Jajka z musem będą idealne na rodzinne spotkania urodzinowe i imieninowe. Podaj je z białym pieczywem.
Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary - 4 łyżki
Jajka ugotowane na twardo - 6 sztuk
Łosoś wędzony - 150 g
Cytryna - 1 sztuka
Koperek - do dekoracji

majonez
Sposób przygotowania

Jajka obierz i przekrój na połowę.
Łososia pokrój na mniejsze części i przełóż do blendera, dodaj majonez i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Wszystko zmiksuj na gładką masę.
Na każdą połówkę nałóż masę łososiową.
Udekoruj każdą połówkę koperkiem i cytryną.
Jajka ułóż na półmisku wyłożonym listkami szpinaku lub roszponki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation