Święta i uroczystości

Wielkanocne potrawy

Stoliczku, nakryj się!: Jajka faszerowane szynką i chrzanem

Składniki:

6 jajek
120 g szynki
1 czubata łyżka chrzanu
4 czubate łyżki majonezu
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki pieprzu
rzodkiewka i szczypiorek do dekoracji





Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo i obrać. Delikatnie wyjąć żółtka z białek.
Szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Żółtka, szynkę, chrzan, majonez, sól i pieprz zmielić w blenderze.
Wersja bez blendera: szynkę pokroić nożem w drobniutką kostkę. Żółtka rozdrobnić widelcem i połączyć z resztą składników.
Jajka nadziać i udekorować szprycą.
Opcjonalnie udekorować półplasterkami rzodkiewki i szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation