Kuchnia

kuchnia

Sałatka z selerem konserwowym, kurczakiem i papryką
Składniki

Selera konserwowy
1 słoik
Papryka konserwowa
1 słoik
Kukurydza
1 puszka
Pierś kurczaka
1 duża podwójna
Ser żółty
200g w kawałku


Jajko
6 sztuk
Majonez
Sól
Pieprz
Vegeta
ewentualnie
Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę.
Paprykę odsączyć, pokroić w małe paseczki.
Seler i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Ser pokroić w kosteczkę.
Piersi z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem vegety (lub bez niej – jak kto woli)
Pokroić ugotowane mięso w kostkę, wrzucić do miski, dorzucić pozostałe składniki. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Odstawić do lodówki, by sałatka się ‚przegryzła’. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation