Kuchnia

miesa

Kotlety mielone o smaku pizzy

500g mięsa mielonego
4 łyżki bułki tartej
1 jajko
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka oregano
2 ząbki czosnku
1 średniej wielkości cebula
200g żółtego sera
sól, pieprz

1. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, ser ścieramy na tarce.
2. W misce mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, jajko, koncentrat, zioła prowansalskie, oregano, czosnek, cebulę, 1/2 przygotowanego sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Z przygotowanej mięsnej masy formujemy kulki, które spłaszczamy. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy pozostałym żółtym serem.
4. Kotlety pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation