Kuchnia

MINAM

zdrowa vege kuchnia : Raffaello bez pieczenia z mleczkiem kokosowym i kaszą jaglaną, bez mąki i cukru
Składniki :
Na małą kwadratową blaszkę na dużą prostokątną wszystko x2
Na krem :
- 1i 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 2 i 1/2 szklanki mleka ( może być roślinne)
- 3 łyżki miodu
- puszka mleczka kokosowego(400ml tylko tą twardą część) zostawionego na noc w lodówce
- pół szklanki wiórków kokosowych

Na spód
- 1/2 szklanki masła orzechowego
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych
- 1 szklanka płatków owsianych
- miód

Przygotowanie :
Płatki, wiórki i masło orzechowe mieszamy w misce, dodajemy miodu, w takiej ilości, żeby masa stała się kleista i zwarta, następnie wykładamy na niewielką blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia masę dociskając palcami, następnie przykrywamy papierem kładziemy na wierzch coś ciężkiego i wkładamy na ok 2h do lodówki, następnie przygotowujemy krem, gotujemy kaszę jaglaną w mleku ( można ją zmielić przed gotowaniem w młynku lub po ugotowaniu blenderem) dodajemy do niej mleko kokosowe i miód wylewamy na wcześniej przygotowany spód i odstawiamy do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą noc, ciasto można posypać wiórkami kokosowymi lub położyć na wierzch owoce.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation