Kuchnia

pasta - przekąska

Pasta kanapkowa z białej fasoli

składniki:

– 200 g ugotowanej, białej fasoli

– 1 spora łyżka tahiny*

– 1 ząbek czosnku

– 1 łyżeczka słodkiej papryki

– 1 łyżeczka cząbru

– 1 łyżka sosu sojowego

– 1/4 szklanki wody (60 ml)

– 2 łyżki oliwy

– 1 łyżeczka miodu

– 1/4 łyżeczki imbiru

– sól, pieprz

wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksuj razem blenderem na gładką, puszystą pastę.

Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, przez 5-7 dni.

Smacznego!

* pasty sezamowej lub 2 łyżki uprażonego sezamu

http://www.natchniona.pl/zimowa-pasta-z-fasoli/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation