Kuchnia

Przepisy

Ostre kulki mięsne

Składniki :

300g mielonej wieprzowiny
300g mielonej wołowiny
1 papryczka chilli
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka startego imbiru
1/2 pęczku natki pietruszki
1 łyżka ostrej musztardy
1 roztrzepane jajko
olej do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i podsmaż drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Podsmaż chwilę. Do miski wrzuć mięso. Dodaj czosnek, cebulę, imbir, drobno pokrojony chilli, musztardę, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie. Dodaj jajko i wymieszaj starannie. Dopraw do smaku. Zwilż ręce i ulep małe kuleczki. Rozgrzej olej i smaż kulki na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation