Kuchnia

zupka

Anyżkowo: Kremowa zupa pomidorowa z pulpecikami
Składniki :
6 - 8 szt dojrzałych pomidorów,
4 szklanki bulionu warzywnego,
2 ząbki czosnku,
sól,
pieprz,
2 łyżki śmietany,
oliwa z oliwek.
Składniki pulpeciki :
300g mięsa mielonego wieprzowego
3/4 szklanki ryżu
sól
pieprz
majeranek
1 jajko
1 łyżeczka chilli
Przygotowanie :

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Wsadź do blendera i zmiksuj. Do garnka wlej oliwę z oliwek. Wrzuć pomidory,posiekany drobno czosnek i wlej bulion. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę.


Do miski wrzuć mięso, ryż, jajko, sól, pieprz i chilli. Wyrób gładką masę i uformuj pulpeciki. Mięso delikatnie włóż do bulionu z pomidorami. Gotuj przez 10-15 minut mieszając co jakiś czas.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation