Kuchnia

pieczenie,pasztety

Pasztet ze szpinaku i łososia – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Składniki

świeży łosoś
400 g
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
świeży szpinak
450 g
gęsta śmietana
150 ml
jajka
3 szt
gałka muszkatołowa

Krok 1
Pasztet ze szpinaku i łososia – krok 1
150 gram łososia pokrój w kostkę.
Krok 2
Pasztet ze szpinaku i łososia – krok 2
Resztę zmiksuj w robocie kuchennym z jajkami, dopraw Przyprawą uniwersalną Delikat Knorr i gałką muszkatołową.
Krok 3
Pasztet ze szpinaku i łososia – krok 3
Posiekaj szpinak. Do masy dodawaj szpinak miksując całość.
Krok 4
Pasztet ze szpinaku i łososia – krok 4
Następnie dodaj łososia pokrojonego w kostkę, śmietanę i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Pasztet ze szpinaku i łososia – krok 5
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę do pieczenia (23x12) wysmaruj masłem, wyłóż folią aluminiową. Do formy wyłóż masę, przykryj folią od góry i wstaw do dużej blachy napełnionej zimną woda do 1/3 wysokości. (teryna będzie się piekła w kąpieli wodnej).
Krok 6
Pasztet ze szpinaku i łososia – krok 6
Całość umieść w piekarniku (150 stopni) i piecz 1 godzinę. Po upieczeniu i ostudzeniu schładzaj w lodówce przez noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation