Kuchnia

Wędlina z pieczonego mięsa

Szynka w ziołach na kanapki

Składniki:
szynka myszka - około 800-1000 g
sól - najlepiej morska albo jak macie jak ja - cypryjska - mega słona i wyrazista - 2 łyżki
suszony czosnek niedźwiedzi - 3 łyżki
świeża szałwia ananasowa - około 5-6 liści
4 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:

mięso umyć, osuszyć
szałwię drobniutko pokroić, wymieszać z solą i oliwą- natrzeć mięso z każdej strony, odstawić do lodówki na minimum 1-2 godziny
po tym czasie dodatkowo natrzeć mięso czosnkiem niedźwiedzim i odstawić najlepiej na noc do lodówki - szczelnie zakryte
na drugi dzień umieścić mięso w rękawie do pieczenia bądź zamykanej formie żaroodpornej - przełożyć ze wszystkimi sokami jakie puściło mięso, piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 1 godziny i 15 minut
wyłączyć piekarnik, mięso zostawić do całkowitego ostygnięcia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation