Inne

Zdrowie

Grupa krwi "A" - charakterystyka

Około 15 – 25 ty­się­cy lat temu Zie­mię za­miesz­ki­wa­li lu­dzie wy­łącz­nie z grupą krwi "0", ży­wią­cy się przede wszyst­kim mię­sem. Wzro­sto­wi lud­no­ści to­wa­rzy­szył spa­dek li­czeb­no­ści zwie­rząt. Nasi przod­ko­wie z grupą krwi "0" mu­sie­li zna­leźć inne źró­dło po­ży­wie­nia. Wielu ludzi za­czę­ło spo­ży­wać po­karm ro­ślin­ny. Za­czę­ła roz­wi­jać się pro­duk­cja opar­ta na rol­nic­twie i upra­wach. W ten spo­sób wy­kształ­ci­ła się grupa krwi „A”, z ge­ne­tycz­nym kodem ro­śli­no­żer­cy, na­zy­wa­na rów­nież "rol­ni­kiem".
Dla współ­cze­snych po­sia­da­czy grupy "A" od­po­wied­nie od­ży­wia­nie po­win­no być opar­te na pro­duk­tach po­cho­dze­nia ro­ślin­ne­go (we­ge­ta­ria­nizm).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation