Kuchnia

przystawka

Kanapeczki czosnkowe – przepis
Składniki:

chleb żytni
30 dkg sera żółtego łagodnego w kostce (Gouda, Edamski, Podlaski)
3 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
kilkanaście połówek orzechów włoskich
natka pietruszki do dekoracji
sól
pieprz

Wykonanie:

Chlebek kroimy na małe kwadraciki lub wycinamy kółka i układamy na dużym talerzu lub półmisku. Ser żółty trzemy na tarce o średnich oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sera. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy dokładnie składniki na pastę. Małą łyżeczką układamy farsz na chlebie.

Na wierzch każdej kanapki układamy połówkę orzecha włoskiego i dekorujemy ziołami. Szybka przekąska gotowa.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation