Kuchnia

Sałatki i surówki przepisy

SAŁĄTKA "KOLOROWA"

Składniki:

1/2 sałaty masłowej
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
6 koktajlowych pomidorków
1 garść szczypiorku ( u mnie cienki i czosnkowy )
1 garść świeżego oregano
Sos :
5 łyżek oleju rzepakowego
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
sól morska
pieprz kolorowy
cukier

Sposób przygotowania:

Składniki sosu dokładnie wymieszać. Umyte i osuszone liście sałaty porwać do miski, papryki pokroić na cienkie i krótkie paseczki. Pomidorki przekroić na połówki. Szczypiorki posiekać a listki oregano porwać na mniejsze gałązki ( trochę zostawić do posypania gotowej sałatki ). Wszystko wrzucić do sałaty, polać sosem i wymieszać sałatkę. Na koniec posypać odłożonym oregano i podawać do grillowanych mięs lub dania obiadowego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation