Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Dietetyczny kurczak w musztardzie
Składniki na 2 porcje:

2 pojedyncze piersi z kurczaka

1 duża cebula

1/4 szklanki bulionu

3 łyżeczki musztardy francuskiej

olej rzepakowy

zioła do drobiu, czosnek granulowany, papryka słodka, curry, pieprz i sól



Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon i pokroić w paseczki. Przyprawić ulubionymi przyprawami oraz solą i pieprzem. Lubię wyrazisty smak potraw, więc nie szczędziłam przypraw. Odstawić mięso na co najmniej 30 minut, żeby przeszło choć trochę przyprawami. W międzyczasie cebulę obrać, pokroić w piórka. Na odrobinie oleju podsmażyć mięso wraz z cebulą, gdy się już zrumieni, zalać gorącym bulionem i dusić około 10 minut. Po tym czasie dodać musztardę, doprawić i trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation