Kuchnia

Obiad przepisy

Zupa ryżowa z kurczakiem

Proporcje na około 6 litrów gotowej zupy:

- 4 litry bulionu
- 3 marchewki starte ba grubych oczkach
- pietruszka i seler ( jak ktoś lubi można zetrzeć na grubych oczkach, a jak nie to dorzucić w całości i po ugotowaniu zupy wyrzucić )
- 2 szklanki wypłukanego ryżu basmati
- osobno ugotowane mięso z 3-4 udek
- pietruszka natka
- przyprawy ( pieprz, imbir )

Do gotującego się bulionu wrzucamy seler przekrojony na pół i pietruszkę w całości i po kilku minutach marchewkę oraz ryż ( chyba, że zdecydowaliśmy zetrzeć wszystkie warzywa na tarce to całość wrzucamy od razu ). Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, na koniec dodajmy ugotowane osobno mięsko i przyprawy ( pieprz, imbir lub inne ulubione ). Pietruszka do posypania na talerzu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation