Kuchnia

słodkości

KORZENNE CIASTO JAGLANE Z KAROBEM

Składniki:
200 g nieugotowanej kaszy jaglanej
2 jajka
150 g banana (1 sztuka)
150 g miodu
50 g rodzynek
50 g gorzkiej czekolady
100 g orzechów włoskich
4 łyżeczki karobu
4 łyżeczki przyprawy do piernika

Wartość energetyczna 1 porcji: ok. 212 kcal
(z podanych składników wychodzi 12 porcji)
B: 5 g T: 8 g W: 32 g

Kaszę jaglaną ugotować z odrobiną soli, przestudzić. Dodać jajka, miód, banana, karob i przyprawę do piernika, całość dokładnie zblendować. Dodać rodzynki, pokruszoną czekoladę, orzechy włoskie, wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonej foremki, piec przez 1 godzinę 15 minut w temperaturze 180 stopni.

http://zdrowonajedzona.blogspot.com/2014/12/korzenne-ciasto-jaglane-z-karobem.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation