Kuchnia

coś na ząb

Naleśnik dutch baby - Leniwa Niedziela

Składniki

3 łyżki rozpuszczonego masła klarowanego
2 duże ekologiczne jajka
1/4 szklanki mleka
1/3 szklanki mąki
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka ektraktu z wanilii
2 łyżki cukru
cukier puder i sok z cytryny do podania

Instrukcje

Rozgrzej piekarnik do 200C. Wstaw do środka małą lub średnią patelnię żeliwną.
Zblenduj lub wymieszaj rózgą mleko, jajka, sól, cukier, ekstrakt i mąkę.
Ostrożnie nasmaruj pędzelkiem rozgrzaną patelnię masłem klarowanym.
Wlej miksturę i piecz około 15-20 minut aż urośnie i się zazłoci.
Podawaj z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation