Kuchnia

healthy food

CIASTKA FASOLOWE – SŁODYCZ, KTÓRA NIE TUCZY
damian | Październik 7, 2015 | Dieta, Przepisy dietetyczne | Brak komentarzy



Kiedyś szedłem do sklepu kupowałem tabliczkę czekolady i miałem wyrzuty sumienia, że najadłem się słodyczy bez dostarczenia żadnych wartości odżywczych. Dziś idę do sklepu, kupuję fasolę i robię to cudo:)

Wartości odżywcze (całość):
Energia: 1224 kcal
Białko: 87,7 g
Tłuszcz: 8,3 g
Węglowodany: 206,4 g

Składniki:
400 g fasoli z puszki (odcedzonej i osuszonej)
2 banany
0,25 szklanki kakao odtłuszczonego
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
0,25 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1 łyżka miodu
50 g odżywki białkowej czekoladowej (np. http://strefamocy.pl/pl/koncentrat-bialka-/1046-trec-whey-100-900-g-czekolada.html)
Olej kokosowy (do wysmarowania formy)

Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Formę do pieczenia wysmaruj odrobiną oleju kokosowego.
Wszystkie składniki (poza płatkami) wrzuć do blendera i zblenduj na gładką masę. Następnie dodaj płatków i wymieszaj. Przelej zawartość blendera do formy i piecz przez około 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation