Kuchnia

Kuchnia

Prosta, szybka sałatka z tuńczykiem i jakiem :) Składniki: * 1 mix sałat (który lubicie z ruccolą, z roszponką itd. można je zakupić dosłownie wszędzie - Lidl, Real, Biedronka) * 1-3 szt. jajka (ugotowane na twardo, chyba, że lubicie na miękko, ugotowałam więcej sztuk ze względu na chłopaka) * 1 mała puszka tuńczyka (obojętnie w jakiej zalewie, ja miałam pod ręką w oleju roślinnym) *1/2 puszki kukurydzy *1/2 puszki czerwonej fasoli * 1-3 łyżek majonezu * 1-2 łyżek jogurtu greckiego * kilka sztuk grzanek (grzanki można zrobić z kilkudniowego chleba - kromki kroimy na małe kawałki, smażymy na patelni z odrobiną oliwy i czosnkiem - może być granulowany) Przygotowanie: Gotowy mix sałat (sprawdźcie czy został umyty) wykładamy na talerz lub do miski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na czwórkę. Odstawiamy na bok do przestygnięcia. Kukurydzę, czerwoną fasolę i tuńczyka odcedzamy. Wszystko układamy na talerzu lub wsypujemy do miski (tuńczyka najlepiej jest dodać na samym końcu. Całość polewamy sosem (jogurt grecki wymieszany z majonezem) i układamy jajka. Ps. Jak widzicie dodałam jeszcze ugotowany makaron rurki (nie miałam pełnoziarnistego, dlatego jest biały). Sałatka jak dla mnie wydaje się o wiele smaczniejsza. :) Może dlatego, że nie przepadam za rybami. ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation