Kuchnia

Sałatki

G Y R O S

Składniki:
• 1 główka kapusty pekińskiej
• 4 filety z kurczaka
• 2 cebule
• 1 słoik ogórków konserwowych
• 1 puszka kukurydzy
• przyprawa Gyros
• keczup
• majonez

Przygotowanie:
Filety podsmażamy na patelni. Gdy już będą lekko zarumienione podsypujemy przyprawą Gyros.

Kapustę kroimy (szatkujemy). Ogórki siekamy (ale nie za drobno). Kukurydzę odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Najlepiej jest układać gyros w szklanym naczyniu, by widać było warstwy. Warstwy układamy następująco (od spodu): -mięso -keczup -ogórki -cebula -kukurydza -majonez -keczup -kapusta. Wierzchnią warstwę, czyli kapustę, można udekorować majonezem i keczupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation