Kuchnia

Sałatki

Fusilli z tuńczykiem, brokułem, pomidorami i marchwią
Składniki: - 400 g makaronu Fusilli - 120 g brokułu - 100 g świeżych pomidorów - 100 g tuńczyka w oleju - 90 g marchewki - 2 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine - sól do smaku
Przygotowanie: Umyte pomidory parzymy we wrzątku przez około 1 minutę, wyjmujemy i obieramy ze skórki. Usuwamy wszystkie pestki i kroimy w paski. Obieramy marchew, kroimy w cienkie paski i dusimy przez 4-5 minut w łyżce oliwy. Tuńczyka dzielimy na kawałki. Czyścimy brokuł i dzielimy na mniejsze różyczki, obgotowujemy je przez około 4-5 minut we wrzącej wodzie, odcedzamy. Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy kiedy będzie jeszcze twardawy i od razu schładzamy. Do makaronu dodajemy pozostałe składniki, przyprawiamy solą, dodajemy odrobinę oliwy i podajemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation