Kuchnia

Pieczywo, drożdżówki

Co nam trzeba?
Na ciasto:
200 g mąki
15g świeżych drożdży
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki soli
125ml wody
1 łyżka oliwy

Na wierzch:
200g pieczarek
rozmaryn
oliwki zielone-100g
2 cebule pokrojone na wiórki
100g sera mozarella
kiełki dowolne (np. kupione w Biedronce)
oliwa z oliwek
sól i pieprz

Robimy!
Pieczarki podsmażamy delikatnie na oliwie- przyprawiamy solą i pieprzem.
Oliwki kroimy w krążki.
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, dodając cukier – odstawiamy na 5 minut.
Mąkę przesiewamy, robimy wgłębieni i wlewamy drożdże.
Mieszamy dodając sól, oliwę.
Wyrabiamy na jednolite ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na 10-15 minut.
Po tym czasie formujemy placek i posypujemy rozmarynem.
Układamy pieczarki, oliwki, kiełki, na wierzch cebulę i posypujemy serem.
Pieczemy w 220 stopniach około 20minut.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation