Kuchnia

Śniadania

Słonecznikowo-amarantusowe placki (1porcja)

2 czubate łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
3 łyżki poppingu z amarantusa
1 jajko
100ml maślanki naturalnej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki syropu klonowego/miodu
1 łyżka ziaren słonecznika
1 łyżka ziaren słonecznika ROZGNIECIONA

Jajko roztrzepujemy, dodajemy mąkę, popping, proszek, maślankę, syrop i zwykły słonecznik. 1 łyżkę słonecznika rozgniatamy. Ja zrobiłam to za pomocą szklanki. Na blacie pogniotłam dnem na wióry. Można użyć maszynki do mielenia kawy. Taki sproszkowany/rozgnieciony słonecznik dodajemy do masy. Smażymy placki na rozgrzanym teflonie.
Smacznego
Propozycja podania z jogurtem naturalnym i bananem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation