Kuchnia

Słodka tarta grzechu warta

Tarta z czekoladą i malinami

Składniki i przygotowanie:

150 mąki
100 g masła
50 g cukru pudru
łyżeczka cukru waniliowego
2 żółtka

Z powyższych składników zagnieść ciasto, wyłożyć nim formę do tarty albo tortownicę (zależało mi na czasie, więc nawet nie wkładałam ciasta do lodówki).

Piec w temp. 170 st. C 15 – 20 min.

160 g czekolady deserowej
100 g śmietany 18%
łyżka masła
maliny

W garnku roztopić masło, dodać śmietanę i czekoladę. Gotować na małym ogniu aż wszystkie składniki się rozpuszczą, a masa uzyska jednolitą konsystencję.

Gdy masa ostygnie wylać ją na kruchy spód, udekorować malinami i schłodzić w lodówce.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation