Kuchnia

CIASTECZKA

Kruche świderki z marmoladą
Składniki na jedną dużą blaszkę ciastek:
190 g mąki pszennej
2 żółtka
120 g masła
50 g cukru pudru
szczypta soli
3-4 łyżki twardej marmolady
Mąkę przesiać na blat, dodać masło i posiekać. Dodać cukier puder,sól i żółtka. Zagnieść gładkie ciasto, owinąć je folią i wstawić do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na dwa jednakowe prostokąty. Jeden z nich posmarować marmoladą i przykryć drugim prostokątem z ciasta. Ostrym nożem lub radełkiem całość pokroić na paski o centymetrowej szerokości. Każdy skręcić kilka razy i układać na blaszce do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec około 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation