Kuchnia

Mięsko

Roladki z kurczakiem przepis - Wszystkie przepisy Polska


Składniki
ilość porcji: 10

500 g filetów z piersi kurczaka
500 g boczku wędzonego w plastrach
1 puszka (500 g) ananasa w kawałkach
520 ml sosu teriyaki

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 20min. › +4godz. marynowanie › Gotowe w: 4godz.30min.

Kurczaka pokroić w kawałki wielkości jednego kęsa. Każdy kawałek owinąć w 1/3 plastra boczku, nabić na wykałaczkę, a następnie nadziać kawałek ananasa. Marynować w sosie teriyaki przez co najmniej 4 godziny.
Nagrzać piekarnik do 190°C.
Ułożyć marynowane ruloniki na blasze wyłożonej pergaminem. Piec przez 20 minut, aż kurczak i boczek nabiorą złotego koloru. Ułożyć na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać na gorąco.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation