Kuchnia

placki

Placuszki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Składniki:
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki mleka 0,5 %
1 jajko
szklanka mrożonego szpinaku
1 ząbek czosnku
6-8 suszonych pomidorów
1 łyżeczka suszonej bazylii
sól i pieprz do smaku

W misce miksujemy mąkę, proszek, jajko, mleko, sól, pieprz i bazylię. Dodajemy posiekany drobno czosnek, pomidory(pokrojone na cienkie paski lub w kostkę) i szpinak(uprzednio rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody!), mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcje ciasta, smażymy z obu stron na rumiano.Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 10-15 minut :D
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation