Kuchnia

kuchnia

Zapiekane rurki po szwajcarsku


SKŁADNIKI:

makaron rurki - 200 gramów
ser żółty, najlepiej ementaler lub gruyère - 200 gramów
pierś z kurczaka - 150 gramów
śmietana - 150 mililitrów
Fix Knorr Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym - 1 opakowanie
natka pietruszki - 0.5 pęczka
szynka konserwowa - 100 gramów
olej do smażenia
ogórek konserwowy - 4 sztuki
Zapiekane rurki po szwajcarsku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pierś z kurczaka pokrojoną w paski.

3. Szynkę i ogórka pokrój w kostkę i dodaj do mięsa.

4. Całość zalej 150 ml wody.

5. Fix Knorr wymieszaj z śmietanką i również wlej na patelnię.

6. Wszystko zagotuj, dodaj makaron, wymieszaj i przełóż do naczynia
żaroodpornego.

7. Po wierzchu zasyp sporą ilością startego sera i zapiekaj przez 20 minut w 180
stopniach. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation