Kuchnia

Potrawy słone jak łzy, pikantne niczym sny.. albo i nie ツ

Zraziki w sosie myśliwskim


Składniki

70 dag karkówki bez kości
1 cebula
2 jajka
pieprz czarny do smaku
4 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
1 łyżeczka papryki mielonej-słodkiej
4 ziarna jałowca
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 papryki czerwonej
1 torebka sosu Myśliwskiego
3-4 grzyby suszone
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie

Mięso po umyciu i osuszeniu drobno posiekać lub skręcić przez maszynkę na grubych oczkach Do mięsa dodać jajka, startą na tartce cebulę, rozgnieciony jałowiec i resztę przypraw. Wymieszać wszystko razem na gładką masę, uformować niewielkie kotlety, starając się nadać im prostokątny kształt, otoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.
Marchewkę pokroić w zapałki,paprykę i pietruszkę w kostkę, namoczone wcześniej grzyby pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć wszystko na 1 łyżce oleju, sos rozrobić zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zalać tym podsmażone warzywa, zagotować. Do sosu dodać usmażone zraziki i wszystko razem gotować jeszcze kilka minut. Podawać z kaszą i sałatką z buraczków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation