Kuchnia

mięsa

Składniki
600 g piersi z indyka
1 jajko
100 ml śmietanki
100 g obranych pistacji
70 g sera pleśniowego
50 g suszonych żurawin
sól, pieprz,
gałka muszkatołowa
Wykonanie


Pierś z indyka rozpłatać i lekko rozbić, by otrzymać równy placek o grubości ok 1,5 cm. Przyciąć go do wymiarów ok. 15 x 20 cm i przełożyć na płat posmarowanej tłuszczem folii aluminiowej.
Okrawki mięsa zmiksować w melakserze, w trakcie miksowania dodając jajko, śmietankę i przyprawy. W powstałą masę (powinna mieć konsystencję zbliżoną do pure ziemniaczanego, jeśli jest zbyt rzadka odciąć jeszcze kawałek mięsa i dodać do masy) wmieszać bez miksowania żurawiny, pistacje i pokrojony w kostkę ser pleśniowy.
Przełożyć na płat mięsa i zawinąć roladę, skręcając mocno końce folii. Umieścić rulon w głębokiej blaszce o tej samej długości i zalać wrzącą wodą. Piec w 150oC przez około 45 minut. Ostudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation