Kuchnia

kuchnia

Pierś z kurczaka z serem (przepis na szybki i tani obiad)

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
1 opakowanie serka śmietankowego (ja używam hochland, podłużny, ale myślę, że np. trójkącik light śmietankowy też byłby super)
pieprz, chili- do smaku

Podwójną pierś z kurczaka rozdzielamy, nacinamy ją wzdłuż długości, i wewnątrz po bokach. Uważajmy, żeby nie przekroić piersi z kurczaka do końca. Do wnętrza wkładamy kawałki serka (jak najwięcej się da), upychamy je i pierś spinamy wykałaczką albo możemy zszyć tak, jak zrazy. Pierś obsypujemy pieprzem i chili- jeśli lubimy, i zapiekamy w piekarniku, ok. 25 minut temp. 180 stopni, do momentu, aż pierś i ser się zarumieni. Piersi z kurczaka z serem możemy upiec w brytfance i na jej dno wylać 0.5 szklanki wody.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation