Kuchnia

kuchnia

DANIA WARTE GRZECHU
RYBA PO GRECKU



1 kg fileta z mintaja (może być inna)

3 większe marchewki

1 duża cebula

1 seler

2 pietruszki (korzeń)

3 łyżki przecieru pomidorowego

2 łyżki ketchupu pikantnego

łyżka cukru

mąka

bułka tarta

2-3 jajka

olej do smażenia

sól, pieprz, vegeta


1. Filety z mintaja pokroić na mniejsze części, przyprawić.

Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej i upiec na oleju na złoty kolor.

2. Marchewkę, seler, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach i przesmażyć na oleju dodając.

3. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, dodać do przesmażonych warzyw, dodać ketchup, przecier i 1 szklankę wody i dusić mieszać.

4. Doprawić do smaku i układać na przemian w salaterce (warzywa z zalewą - ryba itd.)

5. Pozostawić w chłodnym miejscu na noc.

Źródło
http://mojekuchennesmaki.blox.pl/tagi_b/633/ryba.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation