Kuchnia

mniam! fit na słodko

Domowe bounty w wersji fit


Składniki:

1 puszka schłodzonego w lodówce mleka kokosowego
2,5 szklanki wiórek kokosowych
2 łyżki płynnego miodu
2 łyżki oleju kokosowego
70 g gorzkiej czekolady


Sposób przygotowania:

Mleko kokosowe powinno być dobrze schłodzone – w tym celu wkładamy je na kilka godzin do lodówki. Następnie wlewamy mleko do miski i dodajemy do niego wiórki kokosowe i miód – całość dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy na ciasto. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej – na garnek z wrzącą wodą ustawiamy szklaną miskę z czekoladą i mieszamy do rozpuszczenia. Do czekolady dodajemy olej kokosowy i mieszamy. Polewę czekoladową wlewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation