Kuchnia

Przepisy

Batoniki/ciastka musli


Składniki (około 24 kawałki):

100g płatków owsianych
25g otrębów owsianych
25g orzechów włoskich
25g migdałów
60g rodzynek
40g żurawiny
80g suszonych moreli
25g sezamu
20g słonecznika
łyżeczka cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki syropu z agawy
100ml mleka
75ml wody
jajko
Sposób przygotowania:
Wszystkie bakalie kroimy na mniejsze kawałki
mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki
mleko, wodę, syrop z agawy podgrzewamy
następnie zalewamy nim suche składniki i mieszamy, odstawiamy na około 5 minut
dodajemy jajko i ponownie wszystko mieszamy
masę rozsmarowujemy równomiernie (dość porządnie ją dociskając/ubijające) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w temp. 170 stopni przez około 40 minut
kiedy masa wystygnie kroimy ją na mniejsze kawałki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation