Kuchnia

Zupy

Zupa ziemniaczana na zasmażce ze skwarkami
1/2 opakowanie mrożonej włoszczyzny
60 dag ziemniaków
10 dag słoniny
2 łyżki mąki
1 liść laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu
kostka rosołowa
natka pietruszki
przyprawa maggi





Zagotowujemy 2 litry wody, wrzucamy kostkę rosołową, ziemniaki pokrojone w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz czarny pieprz i gotujemy 10 minut. Po tym czasie wrzucamy włoszczyznę i gotujemy wszystko do miękkości. Słoninę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na patelni, na koniec dodajemy łyżkę margaryny i chwilę jeszcze smażymy. Następnie dodajemy mąkę, dokładnie rozprowadzamy, wlewamy 2 łyżki zimnej wody i mieszamy. Tak przygotowaną zasmażkę wlewamy do zupy i zagotowujemy. Dodajemy do smaku sól, świeżo zmielony pieprz, przyprawę maggi oraz zieloną pietruszkę

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation