Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki:
100g masła 80g brązowego cukru
3 łyżki miodu 250g płatków owsianych
(u mnie górskich)
150g bakalii (orzechy, rodzynki,
owoce kandyzowane,
migdały, wiórki kokosowe itp.)

W garnuszku roztopić miód, masło i cukier.
Dodać płatki owsiane zmieszane z bakaliami.
Dokładnie wymieszać.
Nałożyć do wyłożonej papierem
blaszki o bokach 20cm
(ja miałam troszkę większą).
Wierzch docisnąć zwilżoną ręka.
Piec w nagrzanym do 180 stopni
piekarniku na złoty kolor.
U mnie trwało to ok. 15 minut.
Jeszcze ciepłą masę podzielić na batoniki. Gdy wystygnie można
stawić na trochę do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation