Kuchnia

kuchnia

1,5 kg dynia
1 cukinia
3 marchewki, seler, pietruszka
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma
Przygotowanie:

Dynię obrać, pokroić w kostkę. Cukinię pokroić na plastry.
Ugotować bulion ok. 1,5 litra wody razem z włoszczyzną, liściem i zielem. Odcedzić.
Dodać do bulionu, pokrojoną dynię i marchewkę (tę z bulionu), gotować do miękkości.
Dorzucić pokrojoną cukinię, gotować ok. 10 minut.
Przyprawić do smaku.
Przelać do miksera kielichowego i zmiksować. Jeżeli zupa będzie za gęsta to dolać odrobinę wody. Ponownie zagotować.
Podawać z prażonym słonecznikiem, pestkami dyni lub kozim serkiem i pietruszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation