Kuchnia

sałatki , surówki

Sałtka ziemniaczana z ogórkami małosolnymi

Składniki:

1/2 kg młodych ziemniaków
3 jajka
5 średniej wielkości ogórków małosolnych
1 czerwona cebula
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
3 łyżki oleju
sok z połowy cytryny
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki dokładnie umyj, ugotuj w mundurkach, a następnie pokrój w plasterki (malutkie ziemniaczki możesz pokroić w połówki).
Jajka wstaw do zimnej wody i gotuj 7 minut od chwili zagotowania. Przelej je zimną wodą, obierz i pokrój w ćwiartki, plasterki, albo połówki.
Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w półksiężyce.
Ogórki pokrój w plasterki.
Szczypior i koper posiekaj.
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Dopraw solą.

Sos:
W miseczce połącz miód i musztardę. Dodawaj stopniowo sok z cytryny. Polej nim sałatkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation