Kuchnia

KUCHNIA W PŁYNIE

Nalewka z czarnej porzeczki
Składniki do nalewki z czarnej porzeczki:
1,5 kg czarnych porzeczek
70 dag cukru
0,5 l spirytusu 95%
0,5 l wódki 40%
Przepis na nalewkę z czarnej porzeczki:
Owoce opłucz, osusz, oberwij z gałązek, usuń szypułki, rozgnieć, wrzuć do słoja, zasyp cukrem i zalej spirytusem, odstaw na 2 tygodnie.
Nalew (wytworzony płyn) zlej do innego naczynia, zamknij, odstaw. Porzeczki, które zostały, zalej wódką, odstaw na 4 tygodnie, po czym zlej z nich alkohol, a owoce odciśnij.
Połącz wszystkie płyny, przefiltruj, rozlej do butelek, odstaw na 6 mies.
W podobny sposób możesz przygotować nalewkę: rozgniecione owoce zasyp 30 dag cukru, zalej 0,5 l spirytusu, odstaw na 4 tyg., zlej nalew. Owoce zalej 0,5 l wódki, maceruj 2 tyg., zlej nalew, owoce odciśnij. Połącz nalewy, przefiltruj, rozlej do butelek, odstaw na 6 mies.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation