Kuchnia

Odchudzanie bez kitów

Tagiatele z kurczakiem – Odchudzanie bez kitów

Składniki
80 g surowego makaronu tagiatelle
100 g mięsa z piersi kurczaka
40 g pomidorów koktajlowych
100 g szpinaku
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki oliwy z oliwek
20 g cebuli
czosnek
bazylia
oregano
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy al dente.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i szklimy na oliwie z oliwek. Dodajemy posiekany szpinak i razem podsmażamy. Mięso z piersi kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Następnie podsmażamy z niewielką ilością oliwy z oliwek na drugiej patelni. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso łączymy ze szpinakiem. Dodajemy przecier pomidorowy i przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
Na koniec doprawić bazylią i oregano. Na patelni połączyć z ugotowanym wcześniej makaronem. Całość dusimy na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation