Kuchnia

ciasteczka

Meksykańskie ciastka czekoladowe

Najpierw chrupie cukier, potem rozpływa się cudowna czekoladowa słodycz, a na koniec chilli pali w język. Niezłe te ciacha.


Składniki na około 24 ciastka:
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki cukru trzcinowego
1/4 szklanki syropu klonowego
1/4 szklanki mleka sojowego
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka sody
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki chilli

Posypka:
1/4 szklanki cukru trzcinowego
1/2 łyżeczki cynamonu

W misce zmiksuj wszystkie składniki, uformuj z nich płaskie ciastka, każde z nich obtocz posypką z jednej strony i ułóż (cukrem do góry) na blaszce wyłożonej papierem. Piecz je przez 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Vegan Monkey
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation